بازگشت به بلاگ

  • ساخت استودیو

ساخت استودیو

داشتن یک استودیو خانگی برای یک خواننده یا تنظیم‌کننده صدا اهمیت زیادی دارد و فرآیند ضبط صدا برای کسانی که در عرصه موسیقی فعالیت می‌کنند، را راحت‌تر می‌کند. در نظر گرفتن نوع استودیو و نحوه تجهیز کردن آن با توجه به فعالیت شما اهمیت زیادی در ساخت استودیو دارد. باید بدانید که استودیو ضبط صدا با استودیو ساخت موسیقی متفاوت است و اگر در فکر ساخت استودیو میکس و مسترینگ هستید، نیز باید از جزئیات و تجهیزات متفاوتی استفاده کنید. اما برای ساخت استودیو صدا به چه تجهیزاتی نیاز داریم و چطور می‌توان اتاق مناسبی را برای ساخت استودیو صدا انتخاب نمود. در این مقاله قصد داریم تا شما را با هر آن چیزی که لازم است در مورد نحوه ساخت استودیو صدا بدانید، آشنا کنیم.

برای آشنایی با ساخت سالن آمفی تئاتر به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

اهمیت ساخت استودیو صدا

شاید در زمان‌های قدیم ضبط صدا و ساخت آهنگ همانند امروز راحت نبود و ابزارهای لازم برای ظبط موسیقی کم یاب‌تر از امروز بود. تا چند دهه گذشته هر فرد باید برای ضبط موسیقی و صدای خود به استودیوهای بزرگ و مجهز سطح شهر می‌رفت و کلیه مراحل ضبط صدا را در آن جا انجام می‌داد. این موضوع فرآیند ضبط موسیقی را کمی دشوارتر و هزینه برتر می‌ساخت. اما امروزه بسیاری از نوازندگان و خواننده‌ها در خانه‌های خودشان یک استودیو کوچک موسیقی دارند و یا یک استودیو با تجهیزات پیشرفته برای کار خودشان می‌سازند. این روزها هزینه ساخت استودیو خانگی واقعا مقرون به‌صرفه است و در بسیاری از مواقع می‌توان با هزینه‌ای بسیار معقول و مناسب یک استودیوی بی‌نظیر برای ضبط صدا تهیه نمود.

جالب است بدانید که ساخت استودیو تا چند سال پیش هزینه بسیار بیشتری داشت و تجهیزات بیشتری برای این کار لازم بود. اما امروزه تنها با تهیه لوازم کاربردی و موثر می‌توانید صداها را با بالاترین کیفیت در استودیوی شخصی خودتان ضبط کنید و لذت ببرید.


مراحل ساخت استودیو صدا

برای ساخت استودیو صدا باید ابتدا مکان مناسبی را برای این کار انتخاب کنید. سپس باید از تجهیزات کاربردی برای آکوستیک کردن استودیو استفاده کنید. در نهایت نیز تجهیزات مورد نیاز را در استودیو قرار دهید و کارتان را در آن شروع کنید. در اکثر مواقع نوع استودیو و کاربرد آن تاثیر زیادی بر ساخت استودیو دارد. بنابراین باید با در نظر گرفتن تجهیزات و نوع کاربردتان استودیو را بسازید. در ادامه می‌توانید با ساخت استودیو صدا آشنا شوید.


آکوستیک کردن استودیو

مهم نیست استودیو شما یک استودیوی کوچک خانگی باشد، یا یک استودیوی فوق پیشرفته در یک مکان بزرگ؛ به هر حال لازم است بعد از تعیین مکان مورد نظر برای ساخت استودیو، از راهی استاندارد برای جلوگیری از ورود و خروج صدای اضافی به استودیو استفاده کنید. برای این کار باید پنل آکوستیک خریداری کنید و آن را داخل استودیویتان نصب کنید. بسیاری از افراد برای کاهش هزینه‌های خود از پنل‌های چوبی، پارچه‌ای یا پشم سنگ برای آکوستیک کردن فضا استفاده می‌کنند. این کار باید با تخصص ویژه‌ای انجام شود و از همین رو بهتر است برای این موضوع از یک فرد متخصص کمک بگیرید.


به‌طورکلی پنل‌های آکوستیک مهم‌ترین کاری هستند که باید در ساخت استودیو صدا به آن‌ها توجه کنید. این پنل ها مانع پخش شدن صدا می‌شوند و کیفیت ضبط صدا را افزایش می‌دهند. از طرف دیگر نصب پنل آکوستیک موجب می‌شود تا صدای موسیقی شما ساکنین ساختمان‌های مجاور را اذیت نکند و از ورود صدای اضافی به داخل استودیو نیز جلوگیری می‌کند.

عدم استفاده از پنل‌های آکوستیک در ساخت استودیو صدا موجب می‌شود تا کیفیت صدای ضبط شده کاهش پیدا کند و صدا به راحتی از داخل استودیو خارج شود و کار کردن را برای شما سخت کند. برای نصب انواع پنل آکوستیک و همچنین مشاوره در مورد بهترین نوع پنل و محل قرارگیری این پنل ها می‌توانید از شرکت پارس ویونا کمک بگیرید.


خرید کارت صدای مناسب

مرحله بعدی برای ساخت استودیو صدا خرید کارت صدای مناسب است. به‌طورکلی باید بدانید که کارت‌های صدا انواع مختلفی دارند و بهترین کارت صدا برای ساخت استودیو صدا، کارت صدای اکسترنال است. معمولا برای ساخت استودیو صدا نیازی به خرید میکسر نیست، اما در صورتی که دوست دارید می‌توانید از میکسر صدا نیز در استودیوتان استفاده کنید.


خرید کامپیوتر برای ساخت استودیو صدا

گزینه بعدی برای ساخت استودیو صدا خرید یک کامپیوتر یا لپ تاپ است که سرعت مطلوب و مناسبی داشته باشد و کار کردن با آن راحت باشد. معمولا برای ساخت استودیو صدا نیاز به تهیه کامپیوترهای فوق پیشرفته نیست و در اکثر مواقع کارتان با یک کامپیوتر ساده نیز به بهترین نحو راه می‌افتد. بهتر است برای ساخت استودیو صدا حداقل از یک کامپیوتر با رم 128 که حدود 10 تا 20 گیگ فضای خالی دارد، استفاده کنید تا دچار مشکل نشوید. به علاوه اگر در خانه یک کامپیوتر شخصی دارید که فضای خالی مناسب و سرعت بالایی دارد، بهتر است سخت نگیرید و برای ساخت استودیو صدا نیز از همان استفاده کنید. نصب نرم افزارهای ضبط و تولید موزیک روی کامپیوتر نیز یکی دیگر از کارهایی است که باید برای راه اندازی استودیو مد نظر قرار دهید. معمولا برای این کار از برنامه‌هایی مثل برنامه DAW، وی اس تی و پلاگین های مختلف استفاده می‌شود.


خرید میکروفون برای ساخت استودیو

میکروفون از مهم‌ترین تجهیزات ساخت استودیو صدا است که معمولا با قابلیت‌های متفاوتی در بازار به فروش می‌رسد. میکروفون‌های داینامیک و کاندنسر از رایج‌ترین انواع میکروفون‌های مورد استفاده در استودیوها هستند. معمولا میکروفون داینامیک برای ضبط صداهای بلند مثل گیتار و درامز مناسب‌تر است. این نوع میکروفون‌ها قادر به تحمل صداهای بلند و پرقدرت هستند و برای خواننده‌هایی که صدای بلندی دارند، نیز انتخاب مناسب‌تری هستند. در مقابل میکروفون‌های کاندنسر برای ضبط سازهای آکوستیک و صدای خواننده‌ها در شرایط معمول گزینه‌های مناسب‌تری محسوب می‌شوند.

به یاد داشته باشید که برای بهبود کیفیت صدا در هنگام ضبط صدا با میکروفون بهتر است میکروفون را در وضعیت‌های مختلف امتحان کنید و سپس به روش درستی از آن استفاده کنید تا کیفیت صدای ضبط شده نیز افزایش پیدا کند.


فراهم کردن سایر لوازم برای ساخت استودیو صدا

همانطور که گفته شد، مهم‌ترین مراحل برای ساخت استودیو صدا آکوستیک کردن مکان مورد نظر، تهیه یک کارت صدا و کامپیوتر است. اما در کنار این‌ها لازم است از لوازم و تجهیزات دیگری نیز استفاده کنید. از مهم‌ترین تجهیزات لازم برای ساخت استودیو صدا می‌توان به صفحه پاپ، کابل میکروفون، هدفون، اسپیکر، پایه میکروفون و پری امپ اشاره کرد. این تجهیزات برای بهبود کیفیت صدا و همچنین ضبط صدا به صورتی راحت‌تر و حرفه‌ای‌تر کمک می‌کنند و برای ساخت استودیو صدا ضروری هستند.

مطالعه بیشتر: مبلمان آمفی تئاتر

 اتاق ساخت استودیو صدا

در کنار همه تجهیزات و فاکتورهایی که در ساخت استودیو صدا اهمیت دارند، انتخاب اتاق نیز می‌تواند روی کیفیت ضبط و عملکرد بهتر شما تاثیر بگذارد. معمولا اتاق‌هایی که صدا را منعکس می‌کنند، برای ضبط صدا و ساخت استودیو صدا مناسب نیستند. از طرف دیگر وجود درب و پنجره و کانال‌های تهویه و کولر در اتاق موجب نشت صدا می‌شود. برای جلوگیری از این امر باید اتاقی را انتخاب کنید که پنجره‌های آن دوجداره هستند. گاهی اوقات استفاده از پرده و پوشاندن منافذ درب و پنجره نیز می‌تواند برای جلوگیری از نشت صدا در زمان ضبط موسیقی موثر باشد.


در صورتی که برای ساخت استودیو صدا از اتاق‌های طبقه زیرین استفاده می‌کنید، ممکن است سر و صدای ناشی از طبقات بالا در ضبط صدا اختلال ایجاد کنند. قبل از هر چیز بهتر است برنامه‌ریزی مناسبی برای کار خود داشته باشید و ضبط صدا را هنگامی که ساختمان خلوت‌تر است، انجام دهید. از طرف دیگر بهتر است بدانید که این صداها معمولا برای ضبط صداهای بلند مشکلی ایجاد نمی‌کنند و تنها برای ضبط صداهای ضعیف دردسرساز هستند. شرکت پارس ویونا به شما برای ساخت استودیو خانگی و حرفه‌ای کمک می‌کند و تا تحقق کامل ساخت استودیوی شخصی‌تان با شما همراه خواهد بود. در صورتی که در فکر ساخت استودیو شخصی هستید و دوست دارید استودیو شما یک طراحی ویژه و حرفه‌ای داشته باشد، بهتر است از پارس ویونا برای این کار کمک بگیرید.


برای ساخت استودیو صدا در اولین قدم باید یک مکان مناسب را به لوازم مورد نیاز برای ضبط موسیقی مجهز کنید. بهتر است اهمیت استفاده از پنل‌های آکوستیک را نادیده نگیرید و فراموش نکنید که ورود صداهای اضافی به داخل ساختمان می‌تواند روی کیفیت صدای ضبط شده شما تاثیر بگذارد. از طرف دیگر نصب این پنل ها موجب می‌شود تا سر و صدای اضافی به خارج از ساختمان منتقل نشود و مزاحمتی برای همسایه‌ها ایجاد نکند. پارس ویونا یکی از معتبرترین شرکت‌ها در زمینه طراحی، مشاوره و اجرای تجهیزات و سیستم‌های مختلف است. شما می‌توانید برای ساخت استودیو صدا و همچنین طراحی و اجرای استودیو با بالاترین استانداردهای ممکن از شرکت پارس ویونا کمک بگیرید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن ضبط موسیقی در استودیو شخصی خودتان را آغاز کنید.