مبلمان آمفی تئاتر
مبلمان آمفی تئاتر
مبلمان آمفی تئاتر، مهمترین جزء سالنهای تئاتر و اجتماعات است که وجود آن در همه سالنها الزامی است. امروزه تئاتر به عنوان یکی از شاخههای هنری بسیار مؤثر در جامعه بهشمار میرود. به همین دلیل تلاش زیادی برای گسترش این هنر پرطرفدار از سوی دستاندرکاران آن میشود.
از ساخت سالنهای مجلل سرپوشیده و باز گرفته تا تجهیز این سالنها برای رفاه بیشتر تماشاچیان و تشویق آنها به حضور در این سالنها، همگی در جهت رواج بیشتر این هنر باستانی است. شرکتهای مختلفی مانند شرکت پارس ویونا نیز برای ساخت سالنهایی مطابق با استانداردهای روز دنیا فعالیت میکنند.
در این مطلب نخست شرح مختصری در مورد تاریخچه آمفی تئاتر و مبلمان بهکار رفته در آنها داده و سپس قسمتهای مختلف ساختمانهای تئاتر را بررسی میکنیم. در ادامه مطلب نیز از لزوم وجود مبلمان آمفی تئاتر و نمونههای مختلف آن خواهیم گفت. با ما همراه شوید...
این مطلب را حتما مطالعه کنید: صندلی آمفی تئاتر سینمای خصوصی
تاریخچه مبلمان آمفی تئاتر
سالنهای نمایش تئاتر پیشینهای بسیار قدیمی داشته و به زمان روم باستان در شهر پمپئی و به سال ۷۵ قبل از میلاد برمیگردد. در آن زمان فضایی روباز برای تجمعات بزرگ و اجرای نمایش و سرگرمیهای دیگر در نظر گرفته میشد. اما در آن فضا خبری از مبلمان آمفی تئاتر نبود!
اغلب سالنهای روباز سکوهای سیمانی برای نشستن حاضرین داشتند و تنها چند صندلی برای افراد مهم و ثروتمند در نظر گرفته میشد. پس از آن نیز از صندلیهای چوبی برای پر کردن سالن استفاده میکردند.
در ایران نیز میتوان از تماشاخانه سنگلج، تئاتر شهر و تماشاخانه ایرانشهر به عنوان قدیمیترین سالنهای نمایش یاد کرد. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی در صنایع مختلفی مانند ساختمانسازی و دکوراسیون داخلی، امروز شاهد تحولات چشمگیری در ساخت و تجهیز این مکانهای عمومی هستیم.
این روزها حساسیت زیادی در معماری و دکوراسیون داخلی آمفی تئاتر وجود دارد و تمامی تجهیزات بهکار رفته در این سالنها خصوصا مبلمان آمفی تئاتر طبق استانداردهای روز دنیا تعیین میشوند.
اغلب سالنها در قسمتهای مختلف از مبلمان مخصوص به همان بخش استفاده کرده و طراحی و متریال مصرفی در ساخت مبلها را مد نظر قرار میدهند. بیشک مبلهایی که در سالن انتظار استفاده میشود با سالن نمایش متفاوت است. همچنین مبلهای قسمت vip سالن نسبت به سایر بخشها از کیفیت و راحتی بیشتری برخوردارند.
برای آشنایی با کف سازی آمفی تئاتر به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.
بخشهای مختلف سالن آمفی تئاتر
هر سالن آمفی تئاتر از بخشهای مختلفی مانند ورودی، سالن انتظار، صحنه نمایش تشکیل شده و تکمیل و تجهیز این بخشها نیازمند اکسسوریهای مختلفی مانند تزيینات سقف، معماری داخلی سالن و نورپردازیهای حرفهای در بخشهای گوناگون است.
در این سالنها متخصصین تلاش زیادی برای ایجاد فضایی منحصربهفرد و آرام میکنند. گرچه معماری ساختمان نقش مهمی در کیفیت سالنهای اجتماعات اینچنینی دارد، اما نقش دکوراسیون داخلی و لوازمی همچون مبلمان آمفی تئاتر را نباید نادیده گرفت.
یکی از بخشهای مهم در دیزاین داخلی سالنها که اهمیت زیادی به آن داده میشود، سقفها هستند. در ساخت سقف این سالنها معمولا از گچ یا قطعات پیشساخته بهصورت سقف کاذب استفاده میشود. این گچبریها اصولا بهگونهای طراحی میشوند که موجب انعکاس صدا در سالن شده و هنگام برگزاری سخنرانی و یا همایش، صدا به تمام بخشها برسد.
امروزه از سبکهای مختلف معماری برای ساخت سالن آمفی تئاتر استفاده میشود اما اغلب آنها از معماری سنتی استفاده کرده و چیدمان مبلمان سالن اصلی را بهصورت نیمدایره انتخاب کرده و صحنه در مرکز آن قرار میگیرد.
مبلمان آمفی تئاتر در سالن انتظار و سالن نمایش استفاده میشود و نسبت به سایر لوازم در قسمتهای دیگر از اهمیت بیشتری برخوردار است. صندلیها باید بهگونهای انتخاب شوند که علاوه بر هماهنگی با دکوراسیون داخلی، طبق استاندارد از راحتی لازم برای ساعتها نشستن برخوردار باشند.
کاربرد مبلمان آمفی تئاتر
استفاده از صندلی یا مبلمان آمفی تئاتر در جلسات کاری و یا سالنهای سینما و تئاتر همیشه مورد توجه بوده است. اغلب نمایشها و یا جلسات مهم ساعتها بهطول میانجامد و حاضرین باید جایی برای نشستن داشته باشند. از این رو اهمیت کاربرد مبلمان آمفی تئاتر در اینگونه مکانها نمایان میشود. تجربه ثابت کرده کیفیت و راحتی مبلهای موجود در سالنهای اجتماعات، تاثیر زیادی در رضایت حاضرین دارد.
اغلب سالنهای آمفی تئاتر هزینه بالایی صرف تبلیغات نمایش خود میکنند. اما وجود نشیمن راحت در طول برنامه، تاثیر زیادی بر انتخاب مجدد تماشاگران برای نمایشهای بعدی خواهد داشت. همچنین تحقیقات نشان داده کیفیت مبلمان آمفی تئاتر، بر موفقیتآمیز بودن جلسات کاری نیز مؤثر خواهد بود!
بر این اساس امروزه استفاده از مبلمان مناسب در اجتماعات مختلف به یکی از ملزومات سالنها تبدیل شده و انتخاب نمونههای مناسب و با کیفیت، تاثیر زیادی در کاربری موفق سالنها دارد.
ویژگی مبلمان آمفی تئاتر
امروزه استفاده از مبل و صندلی در تمام اماکن عمومی رواج زیادی پیدا کرده است. در سینماها، سالنهای نمایش و سالن آمفی تئاتر از صندلیهایی استفاده میشود که از نظر طراحی و رنگ تفاوتهایی با هم دارند!
در ساخت صندلیهای سینمایی معمولا از رنگهای تیره برای پیشگیری از انعکاس نور هنگام تماشای فیلم استفاده میشود. جنس دستهها نیز ضد ضربه و ضد خش بوده و جایی برای قرار دادن خوراکی در آن تعبیه میشود.
صندلیهایی که در سالنهای همایش استفاده میشود، به دلیل طولانی بودن اغلب همایشها نسبت به نمونههای دیگر راحتی بیشتری دارند.
این صندلیها به دو صورت معمولی و vip ساخته میشوند. نمونه vip اصولا در جلو سالن قرار گرفته و بقیه صندلیها که معمولا دارای دستههای تحریر هستند در ردیفهای بعدی قرار میگیرند.
و اما مبلمان آمفی تئاتر نسبت به دو نمونه گفته شده، مورد استفاده بیشتری داشته و در اغلب ادارهها، دانشگاهها، سازمانهای دولتی و خصوصی دیده میشود. این نوع مبلمان با توجه به نوع کاربری سالن انتخاب میشود. صندلیها از نظر نوع دسته و تاشو یا غیر تاشو بودن، ارتفاع پشتی صندلی و... تفاوتهایی داشته و انتخاب هر کدام از آنها متناسب با طراحی و نوع کفسازی سالن است.
بهطور مثال مبلمان آمفی تئاتر با پشتی کوتاه را میتوان در اغلب سالنها استفاده کرد اما نمونههایی که تکیهگاه بلندی دارند را فقط در سالنهایی با کف پلکانی و دارای شیببندی مناسب میتوان بهکار گرفت.
انسان موجودی اجتماعی است و تمایل زیادی به تشکیل اجتماع در مواقع مختلف دارد. اغلب افراد ترجیح میدهند فیلم یا نمایشنامه مورد علاقه خود را در جمع دوستان و در محیطی آرام و راحت و با کیفیت بالا مشاهده کنند. اغلب سالنهایی که ساخته میشوند نیز به همین منظور تاسیس میشوند. اما برای ایجاد چنین فضایی وجود مبلمان آمفی تئاتر و کمک گرفتن از نیروی متخصص و آشنا به فن الزامی است.
شرکت پارس ویونا از جمله شرکتهایی است که در این زمینه فعالیت داشته و کارنامه موفقی دارد. استفاده از نیروی متخصص اینگونه شرکتها میتواند تضمینی برای موفقیت باشد.