بازگشت به بلاگ

  • درب های نیمه آکوستیک

درب‌ های نیمه آکوستیک

در بازار انواع زیادی درب وجود دارد که درب‌های نیمه آکوستیک یک نمونه‌ها از آن‌ها است؛ درب‌های نیمه آکوستیک با درب‌های عادی کلی تفاوت دارند.

درب‌های نیمه آکوستیک یا درب ضد صدا، عایق صدا هستند و تا حد زیادی می‌توانند از خروج یا ورود صدا جلوگیری کنند؛ این درب‌ها به این دلیل، امروزه بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفته و در اکثر ادارات یا منازل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در ادامه این مقاله بیشتر با درب ‌های نیمه آکوستیک آشنا می‌شوید؛ پس تا آخر این مقاله، همراه ما بمانید.


درب های نیمه آکوستیک چیست؟

قبل از هر چیزی، بهتر است با معنای واژه آکوستیک آشنا شوید؛ کلمه آکوستیک از زبان یونانی گرفته شده و به معنای شنیده شدن است.

واژه آکوستیک به‌طور کلی به معنای کنترل صدا است؛ بنابراین درب‌ های نیمه آکوستیک، درب‌های هستند که از انتقال صدا به بیرون یا از ورود صدا به داخل جلوگیری می‌کنند.

همان طور که می‌دانید، درب‌های عادی با جنس چارچوب‌هایی از آهن و درب‌هایی از جنس چوب ساخته می‌شوند؛ بنابراین به دلیل اینکه متریال درب و چارچوب باهم یکی نیست، درب هنگام بسته شدن با فاصله از چارچوب قرار می‌گیرد.

در ساخت درب های نیمه آکوستیک از عایق‌های ضدصدا باکیفیت استفاده می‌شود؛ این درب‌ها به صورت لایه‌ای ساخت می‌شوند و مابین هر لایه، عایق‌های قوی جذب صدا کار گذاشته می‌شود.

در ساخت درب‌ های نیمه آکوستیک علاوه‌بر اینکه از عایق صدا استفاده می‌کنند، از چارچوب‌های قوی و ضدصدا هم استفاده می‌کنند؛ با این کار درب و چارچوب بر یکدیگر مماس می‌شوند.

برای آشنایی با اکوستیک ساختمانی به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

کاربرد درب های نیمه آکوستیک

تولید درب نیمه آکوستیک تحول بزرگی در عرصه طراحی داخلی و استانداردسازی دفاتر اداری و منازل مسکونی بود؛ هدف اصلی این درب‌ها، از بین بردن صداهای مزاحم در سالن‌ها و ایزوله‌سازی صوتی ساختمان‌ها است.


درب‌ های نیمه آکوستیک کاربردی همانند پنجره‌های دوجداره دارند؛ پنجره‌های دوجداره از ورود سروصدای بیرون و آلودگی هوا، تا حدی جلوگیری می‌کند اما این درب‌ها تا حد زیادی قادر هستند که صداهای زائد و مزاحم (نویز) را از بین ببرنند.


این درب‌های ضدصدا، موجب آرامش و سکوت در محیط می‌شوند‌؛ حتی در محیط‌های کاری در حدی آرامش به‌وجود می‌آورد که می‌توانید در اتاق خود به استراحت بپردازید.

درب نیمه آکوستیک علاوه‌بر داشتن ویژگی عایق صدا از ویژگی عایق حرارت هم برخوردار است.


از این درب‌ها در مکان‌های که ایجاد سکوت و آرامش مهم است یا در مکان‌های که جلسات مهم و حساس برگزار می‌شود و نمی‌خواهند موضوع جلسه به بیرون از اتاق درز پیدا کند، استفاده می‌شود؛ این نوع درب‌ها با ساختاری که دارند از ورود و خروج صدا جلوگیری می‌کنند.

مطالعه بیشتر: اکوستیک در آمفی تئاتر

انواع درب های نیمه آکوستیک

اگر قصد دارید که برای ساختمان یا خانه خود یک درب نیمه آکوستیک تهیه کنید، باید موارد مختلفی را قبل از خرید در نظر بگیرید تا بهترین نوع آن را خریداری کنید؛ خوب است بدانید که در انتخاب مواد اولیه درب عایق صدا، محدودیتی ندارید.

از عمده‌ترین موادی که در ساخت این درب‌ های آکوستیک استفاده می‌شود، می‌توان به چوب، شیشه، آلومینیوم و.. اشاره کرد؛ البته می‌توان برای محیط‌های رطوبتی، از متریال پلی وود استفاده کرد.

درب‌های پلی وود ضد آب را می‌توان با استفاده از فوم‌های پلی اوتان به درب‌ نیمه آکوستیک تبدیل کرد؛ در ادامه با انواع درب‌ های نیمه آکوستیک آشنا می‌شوید.

لمسه کاری، یکی از بهترین روش‌ها برای عایق صدا کردن درب‌ها است‌؛ در این روش با استفاده از پارچه‌های چرمی یا پارچه‌های کاربردی دیگر، نمای بیرونی درب پوشیده می‌شود.

امروزه برخلاف گذشته کمتر از پشم سنگ برای عایق‌بندی درب‌ها استفاده می‌شود و راه‌کارهای دکوراتیو و کاربردی‌تر برای ساخت درب ‌های نیمه آکوستیک، جايگزين پشم سنگ شده است.

در حال حاضر استفاده از فوم‌های عایق صدا با ضخامت متنوع برای قسمت داخلی درب‌ها و استفاده از لمسه کاری برای ساخت درب‌های نیمه آکوستیک رایج است.


درب‌ های نیمه آکوستیک شش صفحه‌ای با هسته جامد در مقایسه با نمونه‌های هسته توخالی، در عایق صوتی مؤثرتر هستند؛ رتبه‌بندی stc آن‌ها، میان 27 تا 30 است.

گاهی اوقات این نوع درب ‌های نیمه آکوستیک را با نام درب ضدصدا آکاردئون می‌شناسند؛ این نوع درب‌ها در بالای قاب، برروی یک مسیر نصب شده قرار می‌گیرند.

این درب نسبت به درب‌های که درون قاب‌های آن‌ها محکم شده، مانع صوتی بهتری ایجاد می‌کند.

درب‌ کامپوزیت جامد، با استفاده از الیاف چوب و پلی اورتان ساخته می‌شود و به همین خاطر، باعث ایجاد یک بافر عالی در صدا می‌شود؛ چوب کامپوزیتی که در این درب استفاده شده، شباهت زیادی به چوب واقعی دارد.

درب استیل ضدصدا بیشتر به‌درد یک اتاق ضبط موسیقی می‌خورد‌؛ این نوع درب می‌تواند صدا را تا میزان زیادی کاهش دهد و نصب آن نسبتاً آسان است؛ به همین دلیل برای استودیوهای ضبط یک گزینه عالی است.


درب‌ های نیمه آکوستیک استیل با لولاهای مختلفی ارائه می‌شوند؛ بنابراین هنگام خرید به این مورد توجه کنید.

یکی دیگر از انواع درب های نیمه آکوستیک، درب شیشه‌ای ضدصدا است؛ این نوع درب‌ برای داخل و خارج خانه مناسب است.

البته بهتر است برای درب ورودی استفاده نشود، چون ممکن است فردی با شکستن درب به منزل شما وارد شود؛ ناگفته نماند که درب‌های شیشه‌ای نیمه آکوستیک از چند لایه شیشه ساخته می‌شود، پس شکستن آن‌ها به همین راحتی هم نیست.

این نوع درب‌های ضدصدا، به خوبی از ورود سروصدا و در تابستان از ورود هوای گرم به داخل خانه جلوگیری می‌کنند.

مطالعه بیشتر: طراحی سالن اجلاس

در این مقاله با درب های نیمه آکوستیک به خوبی آشنا شدید؛ حال اگر برای محیط کار یا منزل خود قصد خرید درب های نیمه آکوستیک را دارید، پیشنهاد ما به شما خرید از مجموعه پارس ویونا است.

شرکت پارس ویونا سال‌های زیادی است که در تولید و عرضه انواع درب های نیمه آکوستیک فعالیت دارد؛ این مجموعه در طی این سال‌ها تواسته است با کیفیت بالای محصولاتش، نظر بسیاری از مشتریان را به خود جلب کند.

برای خرید یا اطلاع از قیمت‌ها، تنها کافی است با شماره تماس مجموعه تماس حاصل فرمایید تا پشتیبانی فروش پاسخگویی سوالات شما باشد.