بازگشت به بلاگ

  • تجهیزات آمفی تئاتر

تجهیزات آمفی تئاتر

تجهیزات آمفی تئاتر، یکی از اساسی‌ترین نکته‌ها در رابطه با احداث آمفی تئاتر است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود. انتخاب مناسب این تجهیزات که شامل سیستم‌های صوتی، نورپردازی، تصویربرداری، طراحی‌ محیط و سایر کارهامی‌شوند، می‌توانند در مجهز کردن یک سالن آمفی تئاتر استاندارد تاثیر به‌سزایی داشته باشند.

این تجهیزات بر اساس نوع استفاده از سالن آمفی تئاتر تدارک دیده می‌شوند. به عنوان مثال برخی از سالن‌ها به نور بیشتری نیاز دارند و برخی از آن‌ها باید سیستم‌های صوتی خود را بیش از سایر سالن‌ها تقویت کنند. برای تجهیزات آمفی تئاتر، نخست باید هدف از ساخت آمفی تئاتر را مشخص کنید، سپس نسب به تجهیز آن اقدام کنید. برای بررسی این موارد تا انتها با ما همراه باشید.


ساخت و تجهیز سالن آمفی تئاتر

در ادامه به بررسی و اهمیت ساخت و تجهیز سالن آمفی تئاتر میپردازیم.


سیستم‌های صوتی

یکی از اصلی‌ترین نکات در ساخت و تجهیز سالن آمفی تئاتر، استفاده از سیستم‌های صوتی مناسب فضای داخلی آن است. در صورت نبود سیستم صوتی قوی و مناسب، پخش صدا در فضای وسیع آمفی تئاتر با مشکل مواجه خواهد شد.

این سیستم‌های صوتی شامل میکروفون‌ها، بلندگوها و سیستم‌های پشتیبانی از صدا می‌شوند که باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند. به گونه‌ای که صدا را بدون نویز، اکو و سایر مشکلات به گوش حاضران در سالن برسانند.

از آن‌جایی که کیفیت صدا در توجه مخاطب، تاثیر ویژه‌ای دارد، به منظور افزایش کیفیت، از دستگاه‌های تقویت صدا یا همان آمپلی فایرها استفاده می‌کنند. آمپلی فایرها سبب می‌شوند تا صدای پخش شده از بلندگو با بالاترین کیفیت در سالن پخش شود. این دستگاه‌ها با توجه نوع و تعداد بلندگوهای سالن انتخاب می‌شوند.


نورپردازی قوی سالن آمفی تئاتر

نورپردازی از اجزای اصلی تجهیزات آمفی تئاتر است که باید نسبت به آن توجه زیادی شود. در واقع نورپردازی قوی، سبب می‌شود تا حاضران در سالن، دید کاملی از سن داشته باشند.

هر چه سیستم نورپردازی در ساخت و تجهیزات سالن آمفی تئاتر قوی‌تر باشد، ارتباط با مخاطب نیز بیشتر می‌شود. می‌توان این‌چنین بیان کرد که هدف از نورپردازی مناسب، علاوه بر تامین نور کافی برای روشنایی سالن و راه‌روها، ایجاد جلوه‌های بصری و در نتیجه ارتباط بیشتر با مخاطبان حاضر در سالن آمفی تئاتر است.


نصب پروژکتورها در تجهیزات آمفی تئاتر

پروژکتورهای تک لنز، دو لنز، سایه‌کش‌ها، دیمتری‌های پر قدرت و ترنرها اجزای یک سیستم نورپردازی محسوب می‌شوند. این پروژکتورها انواع مختلفی دارند که در این سالن‌ها بیشتر از دو نوع آن یعنی، پروژکتور فیلم و اسلاید استفاده می‌شود.

بهتر است بدانید که تمامی سالن‌های آمفی تئاتر بنا بر نوع استفاده از آن، ممکن است به پروژکتور نیاز نداشته باشند اما وجود آن باعث ایجاد فضایی بهتر در سالن آمفی تئاتر می‌شود.

هم‌چنین به خاطر داشته باشید که به دلیل نصب انواع پروژکتورها و نورافکن‌ها در ساخت و تجهیز سالن آمفی تئاتر، ممکن است کنترل روشنایی در این سالن‌ها آسان نباشد بنابراین برای این کار از Control Desk و Dimmer جهت تنظیم و کنترل روشنایی استفاده می‌کنند.

برای آشنایی با آکوستیک سالن آمفی تئاتر به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

انتخاب صندلی مناسب

صندلی مناسب، یکی از پراهمیت‌ترین تجهیزات آمفی تئاتر است. صندلی نامناسب، سبب خستگی و عدم تمرکز مخاطب حاضر در سالن می‌شود. صندلی‌هایی که برای ساخت و تجهیز سالن آمفی تئاتر مورد استفاده قرار می‌گیرند باید ویژگی‌های استاندارد در آن رعایت شده باشد. اما ویژگی‌ صندلی‌ها مناسب برای ساخت و تجهیز سالن آمفی تئاتر چیست؟

اگر به سالن‌های آمفی تئاتر رفته باشید، خواهید دید که تمامی صندلی‌‌ها در بخش نشیمنگاه متحرک و در قسمت تکیه‌گاه ثابتند. این امر سبب می‌شود تا برای رفت و آمد افراد از میان صندلی‌ها مشکلی ایجاد نشود.

به خاطر داشته باشید که هنگام انتخاب صندلی برای ساخت و تجهیز سالن آمفی تئاتر به سراغ صندلی‌هایی بروید که جنس روکش و بدنه باکیفیتی داشته باشند؛ زیرا این امر موجب می‌شود تا سال‌ها به صندلی جدید نیاز پیدا نکنید.

نکته بعدی در انتخاب صندلی مناسب، توجه به ویژگی‌های ظاهری آن است. اگر برای تجهیزات آمفی تئاتر به دنبال صندلی مناسب هستید به رنگ، شکل ظاهری و طراحی آن‌ها دقت کنید. این امر سبب افزایش جذابیت و گیرایی سالن آمفی تئاتر می‌شود.


به‌کارگیری سیستم تصویری در تجهیز آمفی تئاتر

علاوه بر سیستم صوتی که یکی از مهم‌ترین بخش‌های ساخت و تجهیز سالن آمفی تئاتر است، نصب سیستم تصویری نیز اهمیت دارد. بدین منظور برای حضار بخش انتهایی آمفی تئاتر، نمایشگرهای LED با کیفیتی نصب می‌شود تا هنگام اجرای برنامه، دید بهتری داشته باشند.


استفاده از دوربین مداربسته

از دیگر تجهیزات آمفی تئاتر، استفاده از دوربین مداربسته است. به کمک این دوربین‌های مداربسته به راحتی می‌توان راه‌روهای منتهی به سالن، فضای داخلی و سایر بخش‌ها را نظارت و کنترل کرد. نصب این دوربین‌ها سبب می‌شود تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن از سایر مشکلات احتمالی در بخش‌های مختلف آمفی تئاتر آگاه شوید.


دیوار و سقف سالن آمفی تئاتر

دیوار و سقفی که برای ساخت و تجهیز سالن آمفی تئاتر در نظر گرفته می‌شود، باید دارای یک‌سری ویژگی‌های متفاوت از دیوارها و سقف‌های معمولی باشند. استحکام بالا در برابر ضربات، انعطاف‌پذیری، مقاومت در برابر ذوب شدن هنگام آتش‌سوزی و گازهای سمی، نصب و جمع‌آوری ساده، ضد آب و بخار و تعدیل‌کننده بوهای منتشر شده در محیط از ویژگی‌های این دیوارها و سقف‌ها است.

هم‌چنین این تجهیزات از ورود صداهای اضافی مانند صدای فن‌ها و دستگاه‌های تهویه به داخل و خروج صداهای داخل به بیرون از آمفی تئاتر جلوگیری می‌کنند. همین امر، کیفیت صدا را در سالن افزایش می‌دهد.


کفپوش مناسب در تجهیزات آمفی تئاتر

در ساخت و تجهیز سالن آمفی تئاتر، کفپوش‌ها بر اساس شرایط سالن و البته سلیقه‌ای انتخاب می‌شوند. این کفپوش‌ها که باعث زیبایی محیط می‌شوند در انواع مختلف کفپوش لمینت، چوب‌پنبه‌ای و موکت موجودند. کفپوش‌های لمینت در برابر فشار مقاومند و کفپوش‌های چوب‌پنبه‌ای با وجود سطح نرمی که دارند می‌توانند ماندگاری بالایی داشته باشند.


سیستم‌های بی‌سیم در تجهیز آمفی تئاتر

از دیگر تجهیزات آمفی تئاتر، استفاده از سیستم‌های بی‌سیم است. طراحی تجهیزات آمفی تئاتر باید به‌گونه‌ای انجام شود که به وسیله‌ سیستم‌های بی‌سیم کنترل شوند. این سیستم‌ها جهت سهولت در کار، پدید آمده‌اند و موجب بهینه شدن هزینه و زمان می‌شوند. کاربری آسان، نصب راحت و عدم نیاز به تعمیر از ویژگی‌های بارز این سیستم‌ها به شمار می‌روند.


همان‌طور که دانستید، تجهیزات آمفی تئاتر باید بر اساس نوع استفاده از سالن انتخاب شوند. هر یک از این تجهیزات با توجه به کاربرد سالن، الویت پیدا می‌کنند. پارس ویونا با فعالیت در زمینه تجهیزات آمفی تئاتر و سالن‌های همایش، آماده مشاوره برای تجهیز هر چه بهتر سالن‌های آمفی تئاتر است.

متخصصان و فعالان پارس ویونا از مراحل نخست تا مراحل اجرایی ساخت و تجهیز سالن آمفی تئاتر به شما مشاوره خواهند داد تا بتوانید تجهیزات مناسب خود را انتخاب کنید.