بازگشت به بلاگ

  • آکوستیک سالن سینما

آکوستیک سالن سینما

آکوستیک سالن سینما فضایی آرام و بدون صداهای اضافه در سالن پدید می‌آورد تا تماشاگران فیلم بتوانند در آرامش و سکوت به تماشای فیلم مورد علاقه خود بپردازند. در واقع آکوستیک ساختن سالن‌های سینمای خانگی و تجاری لذت تماشای فیلم را در این فضاها دوچندان می‌سازد. البته بهترین روش برای جلوگیری از ورود صدا به داخل سالن سینما یا خروج صداها از آن، طراحی سالن در زمان ساخت است. اگرچه بهره بردن از وسایل آکوستیک نیز این پروژه را کامل می‌کند.

با پارس ویونا در نگاهی به آکوستیک سالن سینما همراه باشید.


هدف از آکوستیک سالن سینما چیست؟

آکوستیک کردن سالن سینما چند هدف اصلی را دنبال می‌کند:

* پخش حرفه‌ای صدای فیلم در محیط سینما، به شکلی که برای هریک از تماشاگران رسا، پرقدرت و واضح باشد. در واقع کیفیت مواد در آکوستیک ساختن سینما باید به شکلی باشد که از کیفیت صدای فیلم کاسته نشود.

* جذب صداهای اضافه سالن و انعکاس پیدا نکردن آنها تا محیطی آرام برای تمرکز بینندگان و شنوندگان فیلم پدید آید.

* جلوگیری از ورود صداهای بیرون به داخل سالن سینما تا تمرکز افراد به هم نخورد.

* جلوگیری از خارج شدن صدا از سینما تا مزاحم محیط اطراف نشود.


مزایای آکوستیک سالن سینما

از برتری‌های آکوستیک ساختن سالن‌های سینما باید به موارد مختلفی اشاره کنیم:

✔ پدید آوردن آرامش و سکوت در سالن سینما.

✔ بازتاب نیافتن صدا و ایجاد نشدن پژواک‌های آزاردهنده.

✔ نفوذ نکردن صداهای بیرون به داخل سالن سینما.

✔ خارج نشدن صدای فیلم از سالن.

✔ تجربه تماشای لذت‌بخش و بدون مزاحمت فیلم در محیطی آرام و مطمئن.

✔ عایق‌سازی سالن در برابر سرما و گرما.


بخش‌های مهم در آکوستیک سالن سینما

برای آکوستیک ساختن یک سینما، باید به بخش‌هایی مختلفی از آن توجه شود:


1- آکوستیک ساختن دیوارهای سینما

در یک سالن سینما، باید پنل‌های عایق صدا روی دیوارهای کف تا سقف سالن قرار گیرد. از مواد مختلفی برای عایق کردن دیوارهای سینما استفاده می‌شود که پنل‌های جاذب صدا یکی از آنها است. پنل‌های مخصوص جذب صدا در اندازه‌های مختلف ساخته می‌شود و کاربرد زیادی در پوشاندن دیوارهای سینما دارد. پارچه‌های عایق صدا هم از مواد دیگر پوشش‌دهی در دیوارهای سینمای خانگی یا عمومی است. انواع دیگری هم از دیوارپوش‌های آکوستیک ساخته شده که با توجه به نیاز فضا و بودجه مورد نظر از آنها استفاده می‌شود.


2- آکوستیک سالن سینما در کف و پله‌ها

در یک سینما نباید صدایی از برخورد کف سینما با کفش افرادی که در حال راه رفتن بر روی آن هستند، تولید شود. به همین دلیل، از کفپوش‌هایی در سالن سینما استفاده می‌شود که جلوی پخش صدا و پژواک آن را بگیرد. موکت‌های ویژه کف سالن‌های سینما یکی از این مواد است. البته کفپوش‌های دیگری هم مخصوص این کار تولید می‌شوند که فضای سینما را لوکس‌تر و زیباتر جلوه می‌دهند.


3- آکوستیک ساختن سقف سینما

آکوستیک ساختن سینما در سقف آن دو هدف را دنبال می‌کند. هدف نخست از آکوستیک‌سازی سقف سالن سینما، جلوگیری از بازتاب‌های مزاحم و حبس صدا در داخل سینما است. اما هدف دوم آن نیز پخش صدای فیلم است. پخش صدا باید به‌صورتی باشد که در همه جای سینما به‌صورت هم‌زمان شنیده شود و بازتاب نداشته باشد. به این ترتیب سقف‌های سینما دارای دو بخش متفاوت از تجهیزات آکوستیک هستند که یک دسته آنها جاذب صدا و دسته دیگر، مخصوص پخش افکت‌های صدا به شمار می‌روند.


4- بی‌صدا ساختن تجهیزاتی

آکوستیک سالن سینما باید وسایل الکتریکی سالن را هم پوشش دهد. سیستم‌های سرمایشی، گرمایشی، تهویه و برخی از سیستم‌های نمایش فیلم دارای صدایی هستند که می‌تواند تمرکز تماشاگر را بر هم بزند. این وسایل الکتریکی و الکترونیکی نیز باید در پوششی بی‌صدا قرار گیرند تا سکوت کامل در سالن حکم فرما شود.


5- آکوستیک‌سازی لابی و راهروها

ما در شرکت پارس ویونا عقیده داریم صدای فیلم، حتی در راهروهای سینما هم نباید شنیده شود. همچنین صدای افراد و موسیقی لابی هم نباید در سالن سینما به گوش برسد. در واقع در ساخت لابی و راهروهای سینما نیز باید تدبیرهای مختلفی صورت گیرد تا آکوستیک‌سازی سالن سینما کامل شود.


6- آکوستیک سالن سینما در مبلمان سالن

مبلمان اصلی سینما را صندلی‌های آن تشکیل می‌دهد. صندلی‌های یک سینمای خانگی یا عمومی می‌توانند محیط را زیبا و لوکس، یا نه‌چندان زیبا و معمولی جلوه دهند. البته تنها کارکرد صندلی‌های سینما زیباسازی محیط سالن نیست. صندلی‌های یک سینما باید آکوستیک هم باشند. صندلی‌های سینما سوای راحت بودن و قابلیت جمع شدن، باید جلوی بازتاب صدا را هم بگیرند. جنس رویه صندلی‌ها از مهم‌ترین نکات در آکوستیک‌سازی یک سالن سینما است.


7- استفاده از درب‌های ورودی و خروجی

یکی از مهم‌ترین بخش‌های آکوستیک سالن سینما، درب‌های ورود و خروج آن است. این درب‌ها، به‌ویژه در سینماهای تجاری، باید از بهترین نوع درب‌های آکوستیک انتخاب شوند تا مانع ورود و خروج صدا از سالن شوند.


8- استفاده از پخش‌کننده‌های صدا یا دیفیوزرها

سالن‌های سینما برخلاف استودیوهای ضبط رادیویی و تلویزیونی، باید امکان پخش واضح و رسای صدا را داشته باشند. در همین راستا تجهیزاتی در این سالن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد که دیفیوزرها یا پخش‌کننده‌های صدا نام دارند. کارکرد دیفیوزرها به این صورت است که در برخورد با صداهای مختلف، آنها را در جهت‌ها و زاویه‌های مختلف پخش می‌کنند. این پنل‌ها مانع برگشت صدا به سمت پخش‌کننده می‌شوند و به این ترتیب از پژواک صدا در سالن سینما جلوگیری می‌کنند.


9- پرده سینما

پرده صفحه سینما و پرده کناررو هم باید جاذب صدا باشند. پارچه‌های مخمل انتخاب خوبی برای پرده‌های کناررو یا بالارو هستند.

مطالعه بیشتر: طراحی و ساخت سالن تئاتر

آکوستیک سالن سینمای خانگی

برخی مردم دوستداران پروپاقرص تماشای فیلم‌های سینمایی هستند. البته دیدن فیلم‌های سینمایی روی صفحه تلویزیون و در اتاق یا سالن پذیرایی خانه‌ها، مسئله‌ای عادی و طبیعی است. اما اگر شما طرفدار تماشای فیلم هستید و فضایی مناسب در ساختمان خود دارید، می‌توانید آن را به سینمای خانگی خود تبدیل کنید.

یکی از نخستین اقدامات شما برای ساخت یک سینمای خانگی، آکوستیک ساختن آن است. برای آکوستیک سالن سینمای کوچکتان کافی است با ما در شرکت پارس ویونا تماس بگیرید. ما مناسب‌ترین و بهترین تجهیزات آکوستیک سینما را به شما معرفی کنیم.

مطالعه بیشتر: سالن کنسرت 

تماشای فیلم در سینمای خانوادگی و خصوصی، یا سینمای عمومی لذتی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. اما زمانی این لذت کامل می‌شود که صداهای خارج از سینما مزاحم فیلم دیدن شما نشود. همچنین صدای سینما مزاحم فضای دوروبر آن نشود. برای داشتن تجربه‌ای بی‌نظیر از تماشای فیلم در محیطی آرام و زیبا، آکوستیک سالن سینمای خود را به شرکت پارس ویونا بسپارید.