طراحی سالن اجتماعات
بهمنظور برگزاری همایشها، کنفرانسها، سخنرانیهای مناسبتی و....، باید فضایی مناسب را در شرکتها، دانشگاهها، اماکن دولتی و... ایجاد نمود. به فضایی که برای میزبانی از چنین مراسمهایی در نظر گرفته شود، معمولاً سالن اجتماعات گفته میشود. طراحی این فضا اغلب به نحوی صورت میپذیرد که بتوان جلسات و همایشهای مختلفی را در آن برگزار نمود. در ادامه این مطلب قصد داریم تا به برخی از نکات کلیدی طراحی سالن اجتماعات بپردازیم و یکی از برترین مجریان و طراحان این سالنها را به شما عزیزان معرفی کنیم؛ بنابراین، پیشنهاد میشود تا در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
بررسی طراحیهای سالن اجتماعات
اگر سری به دانشگاهها، شرکتها و ادارات در سراسر جهان بزنید، درمییابید که دوران استفاده از طراحیهای سنتی و قدیمی برای سالنهای اجتماعات تمام شده و امروزه استفاده از طراحیهای مدرن و کارآمد در دستور کار طراحان صاحبسبک قرار دارد. علاوه بر زیبایی ظاهری، امروزه فاکتورهای مختلفی مانند موارد فنی، ضوابط و استانداردهای لازم در طراحی چنین فضاهایی دخیل هستند و طراحان دکوراسیون نهایت تلاش خود را به کار میگیرند، تا شرایط لازم برای طراحی فضایی ایمن و با بهرهوری بالا را فراهم سازند. در این راستا تمامی اجزاء این سالنها را با دقت و وسواس خاصی انتخاب میکنند. از جمله مواردی که در چنین سالنهایی کاربرد دارند و باید در انتخاب آنها نهایت دقت را به کار برد، میتوان به دیوارپوش و کفپوش، هارمونی رنگها، ضبط و پخش تصاویر، نورپردازی، سیستمهای صوتی، تأسیسات مکانیکی، سیمکشی و تأسیسات الکتریکی، سن، مباحث آکوستیک، مبلمان، چیدمان مبلمان و سن و... اشاره کرد.
طراحی سالن اجتماعات و نکات آن
در این به بخش بررسی نکات و استراتژیهای طراحی سالن اجتماعات میپردازیم و در صورتی که شما از این نکات در طراحی سالن مدنظر خود بهره بگیرید، قطعاً نتیجه دلخواه شما حاصل خواهد شد.
انتخاب نقشه مناسب
گام اول در اجرای سالنهای اجتماعات، انتخاب نقشه مناسب برای این فضاست. در نقشه مذکور میبایست ایده کلی در مورد چینش اجزاء مشخص گردد و ابعاد فضا، نحوه چیدمان و پلانها تعیین گردند. در این بخش از طراحی سالنهای اجتماعات، طراح میبایست نقشه را به شکلی ترسیم نماید که حداکثر افراد ممکن بتوانند در سالن مدنظر حضور داشته باشند و گنجایش سالنها تا حد امکان افزایش یابد. علاوه بر دیدگاه کمیتی، کیفیت دید به سن و صحنه اجرا نیز ملاکی مهم در طراحی سالنهای اجتماعات است. برای اینکه تمامی تماشاگران از دید خوبی به سن برخوردار باشند، میبایست در فضاهای بزرگ، کف سالن را به شکل پلکانی و در فضاهای کوچک، کف سالن را به شکل مسطح و صاف طراحی نمایید. با بهرهگیری طراحی شیبدار در سالنهای بزرگ، افرادی که در ردیفهای عقب نیز نشسته باشند، میتوانند صحنه اجرا را بهخوبی مشاهده نمایند.
انتخاب مبلمان و چیدمان آنها
علاوه بر تاثیر مستقیمی که این عامل بر روی زیبایی سالن اجتماعات دارد، مبلمان و چیدمان آن از نظر کاربری و راحتی در استفاده نیز بسیار مهم است. کیفیت مبلمانی که برای سالن اجتماعات در نظر میگیرد، باید به شکلی باشد که حضار بهراحتی بر روی آن بنشینند و از نظر نشیمن دچار اذیت نشوند. ضمناً مبلمان مدنظر نباید تولید آلودگی صوتی کند و هنگام نشست و برخاست، صدا دهد؛ زیرا در این صورت، نظم جلسه به هم میریزد و حضار نیز آرامش خود را از دست میدهند.
چیدمان مبلمان در سالنهای اجتماعات باید به نحوی باشد که تمامی افراد حاضر در جلسه بتوانند بهراحتی صحنه اجرا را ببینند و از نظر تردد نیز مشکلی نداشته باشند. از این رو، طراح میبایست راهروها را به شکلی طراحی کند که افراد هنگام عبور و مرور دچار مشکل نشوند و دید افرادی که بر روی صندلیهای خود نشستهاند را نیز مسدود نکنند.
انتخاب تجهیزات صوتی و تصویری با کیفیت
تجهیزات سخنرانی که شامل تجهیزات صوتی و تصویری است از پایههای اصلی سالنهای اجتماعات است و میبایست بودجه مناسبی را برای خرید و نصب آنها در نظر بگیرید. عدم برخورداری از کیفیت صدا و تصویر مطلوب میتواند کیفیت برگزاری جلسات و همایشها را تا حد زیادی تحتتأثیر قرار دهد. اندازه نمایشگر و میزان اکو صدا، تجهیزاتی هستند که باید حتماً در سالنهای اجتماعات بزرگ، به نحوی انتخاب شوند که تمامی افراد حاضر در جلسه بتوانند از محتوای ارائهشده نهایت بهره را ببرند.
نورپردازی سالن
معمولاً سالنهای اجتماعات کمنور طراحی میشوند تا افراد بتوانند محتوای تصویری که ارائهدهنده برای اجرا در نظر گرفته را بهخوبی مشاهده کنند و در هنگام اجرا، معمولاً اغلب لامپها و تجهیزات نورپردازی خاموش میشوند تا چشمان حضار اذیت نشوند؛ اما برای مدتزمان پیش از اجرا معمولاً از هالوژنها و لامپهای خوشرنگ برای زیباسازی سالنهای اجتماعات و تولید نور کافی استفاده میشود.
زاویه دید حضار
مهمترین نکته در طراحی سالنهای اجتماعات، تسلط حضار به صحنه اجرا و برقراری ارتباط مؤثر با فرد ارائهدهنده است؛ از این رو، طراح میبایست چیدمان مبلمان، طراحی راهروها و ارتفاع سن را به نحوی تنظیم کند که این ارتباط به بهترین شکل ممکن صورت پذیرد. معمولاً طراحان سالنهای اجتماعات برای ایجاد زاویه دید مناسب برای حضار از چیدمان منحنیشکل برای چینش صندلیها استفاده میکنند.
انتخاب کفپوش مناسب
کفپوش سالنهای اجتماعات باید از مقاومت کافی برخوردار باشد تا در اثر استفاده، در میانمدت و بلندمدت دچار خرابی نشود. کیفیت کفپوش نیز نکته بسیار مهمی است و افراد نباید در هنگام راهرفتن بر روی این کفپوش اذیت شوند. سر بودن یا شیبدار بودن، از جمله مواردی است که میتواند باعث آزردگی افراد هنگام راهرفتن بر روی کفپوش شود.
طراحی تاسیسات مکانیکی و الکتریکی
طراحی سیستمهای سرمایشی و گرمایشی، لولهکشیها، هواسازها، قرارگیری کپسول و جعبههای آتشنشانی و...، باید به بهترین شکل انجام شوند تا علاوه بر ایجاد نظم و زیبایی، ایمنی افراد حاضر در سالن نیز تأمین گردد. در صورتی که در هنگام خرید تجهیزات الکتریکی و...، خساست به خرج دهید و تجهیزات درجه یک و باکیفیتی را خریداری نکنید، تأسیسات شما از طول عمر چندان مطلوبی برخوردار نخواهند بود و از این رو، ممکن است پس از گذشت مدت کوتاهی، مجبور به صرف هزینهای دوباره برای بازسازی و تعمیر تاسیسات شوید. بنابراین، پیشنهاد میشود تا از تجهیزات درجه یک استفاده نمایید تا علاوه بر تامین امنیت، افراد حاضر در جلسات، طول عمر تاسیسات سالن شما نیز افزایش یابد.
استفاده از المانهای تزئینی
با اینکه استفاده از المانهای تزئینی در سالن اجتماعات امری ضروری نیست؛ اما در برخی از طرحها، استفاده از این موارد میتواند ظاهری جذاب و لوکس را به سالن مدنظر شما ببخشد و سالن اجتماعات سازمان شما را به سالنی متفاوت و خاص تبدیل نماید. باتوجهبه این مورد، در صورتی که از نظر بودجه مالی و اقتصادی محدودیت ندارید، پیشنهاد میشود استفاده از المانهای تزئینی را در دستور کار خود قرار دهید و سالن خود را به نهایت زیبایی و جذابیت برسانید.
استفاده از طراحیهای جدید
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، استفاده از طراحیهای سنتی دیگر تبدیل به کلیشه شده و نمیتواند توجه بازدیدکنندگان را جلب نماید. خلاقیت از اصول حرفهای یک طراح است و نمیتوان فردی که در طراحیهای خود از خلاقیت بهره نگیرد و همواره طرحهایی تکراری ارائه دهد را طراح نامید. با این تفاسیر پیشنهاد میشود تا طراحی سالن اجتماعات مدنظر خود را به فرد یا گروه طراحی بسپارید که از نظر کیفیت کار و خلاقیت در سطح بالایی قرار داشته باشند. استفاده از طراحیهای جدید، باعث میشود تا علاوه بر زیبایی، کارایی سالن اجتماعات مدنظر نیز افزایش یابد و بتوانید نهایت بهرهوری را از سالن مدنظر داشته باشید.
طراحی و اجرای سالن اجتماعات
باتوجهبه نکاتی که در مورد طراحی و اجرای سالن اجتماعات مطرح کردیم، سپردن این امر مهم به فرد یا شرکتی کمتجربه میتواند باعث هدررفت زمان و سرمایه قابلتوجهی از سازمان شما شود؛ بنابراین، پیشنهاد میشود تا در این مورد ریسک نکنید و پروژه خود را به شرکتی کاربلد و باتجربه بسپارید. شرکت پارس ویونا، بهعنوان برترین و پیشروترین شرکت مشاوره و اجرای معماری داخلی، آماده است تا پروژههای طراحی و اجرای سالن اجتماعات در سازمان شما را با بهترین کیفیت ممکن و با قیمتی منصفانه انجام دهد و رضایت شما عزیزان را جلب نماید. برای برقراری ارتباط با شرکت پارس ویونا تنها کافی است تا به سایت این شرکت مراجعه نمایید و از طریق شمارههای موجود بر روی وبسایت با کارشناسان پارس ویونا تماس حاصل فرمایید.
سالن اجتماعات
شرکت پارس ویونا بهمنظور مشاوره و اجرای معماری داخلی، طراحی و اجرای سالنهای اجتماعات، سینما، کنفرانس، آمفیتئاتر و... تأسیس شده و با بهرهگیری از تجارب مهندسین و طراحان زبده و ماهر، همواره تلاش کرده تا بالاترین کیفیت ممکن را به مشتریان خود ارائه دهد. این شرکت در زمینههای طراحی، تجهیزات صوتی و تصویری، تاسیسات مکانیکی، نورپردازی، روشنایی عمومی و خصوصی، مبلمان و چیدمان، طراحی آکوستیک و... فعالیت دارد و میتواند در زمان طراحی همراه شما باشد. پس از اینکه در مورد هر یک از اجزاء طراحی داخلی به اجماع رسیدید، میتوانید از خدمات اجرایی پارس ویونا نیز بهره بگیرید. خدماتی که شرکت پارس ویونا به شما مشتریان عزیز ارائه میدهد، دارای خدمات پس از فروش و گارانتی تجهیزات است و شما میتوانید با خیالی آسوده از خدمات این شرکت بهره بگیرید.