بازگشت به بلاگ

  • آکوستیک سالن اجتماعات

 آکوستیک سالن اجتماعات

آکوستیک سالن اجتماعات یکی از مقوله‌های بااهمیتی است که هنگام احداث سالن باید مورد توجه قرار بگیرد. با دکوراسیون داخلی سالن اجتماعات  و آکوستیک می‌توان از بازتاب صدا در سالن جلوگیری کرد و رضایت حاضرین در سالن را جلب نمود. در این مطلب قصد داریم درباره ضرورت آکوستیک کردن در سالن اجتماعات صحبت کنیم و اقدامات مورد نیاز را بررسی کنیم.


آکوستیک چیست؟

آکوستیک( acoustic ) علمی بین‌رشته‌ای است که در آن امواج مکانیکی مانند امواج صوتی و فراصوت بررسی می‌شوند. به این ترتیب تولید، انتقال و تاثیرات امواج صوتی تحت کنترل قرار می‌گیرند. آکوستیک در محیط‌هایی که کیفیت صدا اهمیت زیادی دارد، با دقت بالایی انجام می‌شود. به طور مثال در سینما، آمفی‌تئاتر و سالن اجتماعات که لازم است صدا با وضوح شنیده شود آکوستیک کردن از اقدامات ضروری است.


ویژگی آکوستیک سالن اجتماعات

ممکن است کارفرما با ضرورت آکوستیک سالن اجتماعات آشنا نباشد و به آن توجه نکند، اما پیمانکار به خوبی می‌داند که آکوستیک کردن موجب جلوگیری از ورود صداهای مزاحم به سالن می‌شود و از پژواک صدا داخل سالن جلوگیری می‌کند. به همین دلیل سعی می‌کند اصول آکوستیک را در طراحی و اجرای دیوار، سقف، پنجره و نصب درب در نظر داشته باشد. مهم‌ترین راه‌حل‌ها و اقداماتی که کارشناسان آکوستیک باید مدنظر داشته باشند شامل موارد زیر است.

برای آشنایی با ساخت و تجهیز سالن اجتماعات به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

متریال جذب صدا

یکی از راه‌های آکوستیک کردن استفاده از متریال‌های جذب صدا است. این متریا‌ل‌ها به نحوی ساخته می‌شوند که بیشترین سطح تماس را با امواج صوتی داشته باشند و بتوانند با تبدیل آن به انرژی جنبشی، میزان شدت صدا را کاهش دهند. فوم ابری پلی‌یورتان و فوم‌های شانه تخم‌مرغی نمونه‌هایی از متریال‌ جذب کننده صدا هستند که می‌توانند کاربری مورد انتظار را تامین کنند.


دیفیوزر

یکی دیگر از راه‌حل‌های آکوستیک سالن اجتماعات، استفاده از دیفیوزر یا پخش کننده صدا است. جنس دیفیوزر از یونولیت یا چوب است و عملکرد آن به این صورت است که صدا را به‌طور یکنواخت در سالن پخش کند. پس وقتی امواج صوتی به آن‌ برخورد می‌کند باعث می‌شود صدا در جهت‌های مختلف پخش شود. در نتیجه دیگر شاهد برگشت مجدد صدا در همان مسیر نخواهیم بود.


درب آکوستیک

یکی از تجهیزات ضروری که در سالن همایش مورد استفاده قرار می‌گیرد درب آکوستیک است. درب ورودی و خروجی سالن اجتماعات باید به شکل مناسبی عایق‌بندی شود تا صدای داخل سالن بیرون نرود و صدای مزاحمی از بیرون وارد سالن نشود. برای عایق‌کاری درب سالن اجتماعات از فوم‌پلی‌یورتان، پلی‌استایرن، فوم، پشم سنگ و لمسه‌کاری استفاده می‌شود. جنس روکش این درب‌ها از پارچه‌های مخمل و انواع چرم طبیعی و مصنوعی است.


پرده سالن اجتماعات

شاید تصور کنید پرده فقط برای زیبایی سالن مورد استفاده قرار می‌گیرد و نقشی در آکوستیک سالن ندارد، در حالی که استفاده از پرده باید با توجه به اصول و ویژگی‌های خاصی باشد تا صدا در سالن پخش نشود. جنس پرده‌ای که برای سالن اجتماعات مورد استفاده قرار می‌گیرد باید ضخیم باشد و بتواند صدا را جذب کند. پرده مخمل بهترین انتخاب برای سالن اجتماعات است. همچنین فاصله پرده تا دیوار باید حدود 15 تا 20 سانتی‌متر باشد تا بتواند میزان صدای ورودی و خروج صدا را کنترل کند.

البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که برای طراحی آکوستیک سالن اجتماعات لازم است تعداد پنجره‌ها در سالن کم باشد.


کفپوش سالن اجتماعات

در صورتی که به آکوستیک کف سالن اجتماعات توجه نکنید، صداهای مزاحمی ناخواسته وارد سالن می‌شوند و کیفیت صدای سخنرانی که مشغول صحبت است را تغییر می‌دهند. بهترین توصیه برای آکوستیک کف، استفاده از موکت ضخیم است. موکت ضخیمی که امواج نفوذ ناپذیر داشته باشد در جذب صدا تاثیر بسیاری دارد.


پارچه صندلی سالن اجتماعات

جنس پارچه صندلی سالن اجتماعات از عوامل مهم دیگری است که در آکوستیک سالن اجتماعات مورد توجه قرار می‌گیرد. بهتر است اطلاع داشته باشید جنس چرم برای صندلی سالن اجتماعات مناسب نیست. زیرا امواج صوتی را به‌راحتی منعکس می‌کند.


تجهیزات صوتی

تجهیزات صوتی و تصویری از عوامل مهمی هستند که برای آکوستیک سالن اجتماعات باید در انتخاب آن‌ها دقت کرد. انتخاب سیستم صوتی باید به نحوی باشد که از تجمع صدا و بازگشت آن جلوگیری شود. کارشناسان آکوستیک با محاسباتی که انجام می‌دهند سعی می‌کنند شرایط پخش یکنواخت صدا در محیط را فراهم کنند و از سیستم با بهترین عملکرد استفاده کنند.

محاسبات کارشناسان با استفاده از نرم‌افزارهای مخصوص انجام می‌شود تا اطلاعات دقیقی درباره تعداد تجهیزات صوتی موردنیاز، نوع و چیدمان تجهیزات صوتی بدست بیاید.


سقف سالن همایش

یکی دیگر از قسمت‌های سالن اجتماعات که برای جلوگیری از ورود صداهای ناخواسته به محیط باید آکوستیک شود، سقف است. در صورتی که از پنل‌های جذب کننده صدا در سالن استفاده نشود، حاضرین در سالن اجتماعات نمی‌‌توانند از حضور در سالن و کیفیت صداها احساس رضایت داشته باشند.

به جز مواردی که بیان کردیم، لازم است در انتخاب سایر تجهیزات سالن اجتماعات مانند سیستم‌های سرمایش، آکوستیک سالن اجتماعات در نظر گرفته شود. به طور مثال انتخاب تجهیزات خنک کننده مانند کولر باید به نحوی باشد که کمترین سر و صدا از فن آن شنیده شود. همچنین در اوقاتی که از کولر استفاده نمی‌شود، باید دریچه‌های آن بسته شود.


هزینه آکوستیک سالن اجتماعات

آکوستیک کردن هزینه ثابتی ندارد، زیرا عوامل مختلفی هزینه‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نوع مصالح که برای آکوستیک سالن مورد استفاده قرار می‌گیرد و کیفیت آن‌ها میزان هزینه را بالا و پایین می‌برد. به طور مثال کیفیت کفپوش، دیوارپوش، پرده یا جنس روکش صندلی‌ها از عوامل موثر بر هزینه آکوستیک سالن اجتماعات هستند.

همچنین مساحت سالن اجتماعات بر نیاز به مصالح تاثیرگذار است.


یکی از ملاحظات بااهمیت که در طراحی و ساخت سالن اجتماعات باید مورد توجه قرار بگیرد، ایجاد تعادل صوتی است. با این اقدام صدای سخنران به خوبی شنیده می‌شود و هیچ صدا یا پژواک مزاحمی در سالن پخش نمی‌شود. برای افزایش کیفیت صدا لازم است از اقدامات مختلف آکوستیک سالن اجتماعات استفاده کرد.

شرکت پارس ویونا با بهره‌گیری از دانش و تخصص مهندسان با تجربه نسبت به طراحی دکوراسیون داخلی سالن همایش، آمفی‌تئاتر، سالن کنفرانس و کنسرت با رعایت جدیدترین اصول آکوستیک اقدام می‌کند. در صورت نیاز به مشاوره می‌توانید از خدمات تخصصی این مجموعه استفاده کنید.