سالن کنفرانس
طراحی سالن کنفرانس
طراحی و ساخت سالن کنفرانس و همایش در سازمانها و شرکتها برای برگزاری جلسات، جشنها یا مراسم دیگر ضروری است. اجرای سالن کنفرانس نیاز به رعایت اصول و قواعد خاصی دارد که در صورت بیتوجهی به این اصول، کارکرد سالن کنفرانس تحت تاثیر قرار میگیرد و رضایت حاضرین در سالن جلب نمیشود. به همین دلیل تصمیم داریم در این مطلب شما را با استانداردهای طراحی سالن کنفرانس آشنا کنیم. پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
برای آشنایی با تجهیزات سالن کنفرانس به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.
طراحی و اجرای سالن چیست؟
سالن همایش در گروه مکانهای فرهنگی و هنری محسوب میشود که با ظرفیت پذیرش متفاوتی ساخته میشود. طراحی و اجرای سالن همایش باید با کمک طراحان و مهندسان باتجربه انجام شود تا سالن همایش بتواند پاسخگوی نیازهای حاضرین باشد. طراح سالن کنفرانس سعی میکند استانداردهای طراحی سالن کنفرانس را رعایت کند تا مدعوین تجربه رضایتبخشی از حضور در محل داشته باشند. از طرف دیگر اقدامات موثر و دقیق طراح سالن کنفرانس بر مدعوین هم تاثیرگذار است. زیرا با بهترین اجرای سالن کنفرانس میتوانند انتظارات مدعوین را هم برآورده کنند تا لطمهای به برنامههای آنها وارد نشود.
اجرای سالن کنفرانس با کمک طراح سالن کنفرانس با مزیت جلوگیری از هدر رفتن هزینهها هم همراه است. زیرا طراح سالن کنفرانس به خوبی میداند کدام قسمتها از سالن نیاز به توجه و دقت دارند و چه اصولی را باید برای طراحی آن رعایت کند. در حالی که بیتوجهی به اصول طراحی سالن کنفرانس باعث میشود، بعد از مدتی کوتاه مجبور شوید سالن را بازسازی کنید تا بتوانید اجرای سالن را با کیفیت بهتری انجام دهید.
مطالعه بیشتر: مبلمان سالن کنفرانس
استانداردهای طراحی سالن کنفرانس
افرادی که در سالن کنفرانس بحث و گفتگو میکنند یا برای اجرای برنامهای خاص حاضر میشوند نیاز به تمرکز دارند. بنابراین طراحی سالن کنفرانس باید به شکلی باشد تا هیچ گونه حواسپرتی در سالن همایش ایجاد نشود. موارد زیر مهمترین اصول طراحی سالن کنفرانس است.
زیبایی سالن همایش
رعایت مسائل زیبایی شناختی در اجرای سالن باعث میشود، توجه افراد حاضر در سالن جلب شود. زیرا آراستگی و زیبایی چشمنواز محیط میتواند تاثیر سخنرانی بر حاضرین را بیشتر کند و حس کنند میزبان برای آنها ارزش و احترام قائل بوده و سعی کرده در اجرای سالن کنفرانس دقت لازم را به خرج دهد. به این ترتیب طراحی سالن کنفرانس بر کیفیت جلسات سالن همایش تاثیر دارد.
توجه به نورپردازی در اجرای سالن همایش
اغلب شرکتها و ادارات از سالن کنفرانس برای برگزاری جلسات بین مدیران و کارکنان یا ارائه سخنرانی برای مشتریان استفاده میکنند. نورپردازی در اجرای سالن کنفرانس باید با نوع کاربری آن در تناسب باشد تا افرادی که در آن حاضر هستند بتوانند تصویر واضحی از سخنران در اختیار داشته باشند و مطالب ارائه شده را درک کنند. در صورت نورپردازی ضعیف در اجرای سالن کنفرانس، حاضرین دچار خوابآلودگی میشوند.
برای نورپردازی در طراحی سالن کنفرانس باید از نور طبیعی محیط در کنار نور مصنوعی استفاده شود؛ پنجرههای بزرگ و نورگیر در زیبایی طراحی و اجرای سالن کنفرانس تاثیرگذار است. نکته مهمی که درباره نورپردازی سالن کنفرانس باید به آن دقت داشته باشید این است که منابع نور را به نحوی در سالن اجرا کنید که نور مستقیم به چشم حضار نتابد و آنها را اذیت نکند. برای نورپردازی سالن کنفرانس میتوان از ابزارهای زیر استفاده کرد.
طراحی سالن همایش با هالوژن
طراحی سالن همایش با چراغ سقفی
طراحی سالن همایش با پروژکتور
استفاده از سیستم کنترل روشنایی برای طراحی سالن همایش
بهترین راه نورپردازی و طراحی سالن کنفرانس استفاده از سیستم کنترل روشنایی است. در این سیستم نورپردازی سالن با تعدادی سوئیچ کنترل میشود تا بتوان میزان روشنایی را در قسمتهای مختلف سالن به دلخواه کم و زیاد کرد.
طراحی سالن کنفرانس با اصول آکوستیک
یکی دیگر از استانداردهای طراحی سالن کنفرانس رعایت اصول آکوستیک است. آکوستیک کردن به معنای ایجاد عایق صوتی در اجرای سالن است که باعث میشود هیچ صدای مزاحمی وارد سالن نشود. در نتیجه حاضرین در سالن همایش میتوانند تمرکز داشته باشند. این ویژگی بهخصوص در اجرای سالن کنفرانس در سازمانها و شرکتهای بزرگ که رفت و آمد و سر و صدا زیاد است، اهمیت بیشتری دارد.
آکوستیک کردن در اجرای سالن کنفرانس فقط محدود به یک قسمت نیست و جزو استانداردهای طراحی سالن کنفرانس در تمام قسمتها است.
اجرای سالن همایش با آکوستیک کردن سقف
اجرای سالن همایش با آکوستیک کردن کف
اجرای سالن همایش با آکوستیک کردن دیوار
اجرای سالن همایش با آکوستیک کردن درب
به جز این موارد لازم است برای اجرای سالن همایش پنجرهها را هم با پردههای ضخیم و مناسب بپوشانید تا از ورود و خروج صداهای مزاحم جلوگیری کنید.
رنگ دکوراسیون طراحی سالن همایش
انتخاب رنگ برای طراحی سالن همایش نیازمند رعایت استانداردها و اصول خاصی است. مطابق استانداردهای طراحی سالن کنفرانس رنگ مناسب اجرای سالن باعث ایجاد تمرکز در حاضرین میشود. همچنین همخوانی رنگها در طراحی و اجرای سالن همایش باعث میشود سالن زیباتر به نظر بیاید. بهترین رنگ برای طراحی سالن همایش رنگ روشن است. البته استانداردهای طراحی سالن کنفرانس استفاده از ترکیب رنگ تیره و روشن را محدود نمیکند.
پوشش دیوار سالن کنفرانس از دیگر تجهیزات کاربردی می باشد.
مبلمان مناسب برای اجرای سالن کنفرانس
مبلمان اداری یکی از لوازم ضروری طراحی سالن کنفرانس است. انتخاب صندلی باید با توجه به اصول ارگونومیک و استانداردهای طراحی سالن کنفرانس باشد. در صورتی که برای طراحی سالن کنفرانس به میز نیاز داشتیم باید به استاندارد بودن ارتفاع میز هم توجه کنیم.
چیدمان صندلی در طراحی سالن کنفرانس اقدام بسیار مهمی است. وقتی میخواهید صندلیها را بهصورت ردیفی در سالن بچینید، باید به فاصله بین ردیفهای صندلی توجه داشته باشید. این فاصله باید به اندازهای باشد تا افراد بتوانند از فاصله بین صندلیها عبور کنند. همچنین نکته مهم در اجرای سالن این است که فاصله صندلیها از ابتدا تا انتهای سالن باید به یک اندازه باشد.
در صورتی که برای برگزاری جلسات میخواهید اتاق کنفرانس طراحی کنید، میز و صندلی را به یکی از شکلهای زیر بچینید.
طراحی سالن همایش با میز و صندلی U شکل
طراحی سالن همایش با میز و صندلی دایرهای
تجهیزات صوتی و تصویری در سالن کنفرانس
تجهیزات صوتی و تصویری که در طراحی سالن کنفرانس مورد استفاده قرار میگیرند متنوع و ضروری هستند. استفاده از این وسایل برای طراحی و اجرای سالن همایش باعث بالابردن کیفیت و بازدهی جلسات میشود. در اجرای سالن همایش باید به نحوه قرار گرفتن هر کدام از این وسایل در سالن توجه شود تا صدا در تمام قسمتهای سالن به خوبی شنیده شود.
انواع تجهیزات صوتی و تصویری که در طراحی سالن سالن همایش مورد استفاده قرار میگیرد شامل موارد زیر است.
طراحی و اجرای سالن همایش با میکروفن
طراحی و اجرای سالن همایش با بلندگو
طراحی و اجرای سالن همایش با ویدئو کنفرانس
طراحی و اجرای سالن همایش با میکسر و تقویت کننده صوتی
طراحی سالن همایش با صوت تحت شبکه
طراحی سالن همایش با رک صوتی
نکته بااهمیت دیگری که برای نصب تجهیزات صوتی و تصویری باید رعایت شود، شیوه سیمکشی است. رشتههای سیم که در نصب تجهیزات صوتی و تصویری به کار میرود نباید در معرض دید باشند و زیبایی سالن را مختل کنند. طراح سالن کنفرانس این ویژگی را در نظر میگیرد تا سیمکشی نامناسب زیبایی سالن را تحت تاثیر قرار ندهد و اختلالی در رفت و آمد مدعوین ایجاد نکند.
هزینه طراحی و اجرای سالن همایش
یکی از سوالات متداول افرادی که قصد اجرای سالن دارند این است که هزینه اجرای استانداردهای طراحی سالن کنفرانس چقدر است و چه مبلغی را باید به این کار اختصاص دهند. بهتر است بدانید هزینه اجرای سالن ثابت نیست و تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. موارد زیر مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت طراحی سالن کنفرانس است.
تاثیر مساحت بر قیمت اجرای سالن همایش
تاثیر کیفیت مصالح بر قیمت اجرای سالن همایش
هزینه طراح سالن کنفرانس
هزینه آکوستیک اجرای سالن
تاثیر نوع وسایل آکوستیک بر طراحی و اجرای سالن همایش
اقدامات طراح سالن کنفرانس برای اجرای سالن
برای طراحی و اجرای حرفهای سالن همایش لازم است از خدمات طراح سالن کنفرانس استفاده کنید. اولین اقدام طراح سالن کنفرانس ارائه خدمات مشاورهای است. در جلسه مشاوره انتظارات و توقعات کارفرما مشخص میشود. به این ترتیب طراح میتواند اقدامات لازم برای طراحی سالن همایش را برنامهریزی کند. همچنین لازم است طراح سالن کنفرانس از محل بازدید کند و طرحهای اولیه که برای تجهیز و اجرای سالن کنفرانس لازم است را با دقت بررسی کند. یکی از اصول طراحی سالن همایش توسط طراح این است که اقدامات طراحی را متناسب با بودجه کارفرما انجام میدهد.
یکی دیگر از اقدامات طراح سالن کنفرانس ایجاد یک تصویر سهبعدی از سالن کنفرانس است که وضعیت اجرای سالن همایش را نمایش میدهد و به کارفرما کمک میکند تا ذهنیت بهتری به مکان داشته باشد. در صورتی که کارفرما با شیوه اجرای سالن همایش مشکلی داشته باشد، میتواند این مسئله را با طراح سالن کنفرانس مطرح کند و از او بخواهد قبل از شروع اجرای سالن همایش، تغییرات مورد نظر را اعمال کند.
طراحی سالن کنفرانس باید مطابق اصول و معیارهای خاصی باشد تا بتواند انتظارات حاضرین در سالن را برآورده کند. در این مطلب سعی کردیم شما را استانداردهای طراحی سالن کنفرانس آشنا کنیم تا بتوانید سالن را به بهترین شکل اجرا کنید. امیدواریم این اطلاعات برای شما مفید باشد و از طراحی و اجرای سالن همایش رضایت داشته باشید.
شرکت پارس ویونا خدمات مشاوره، طراحی و اجرای سالن همایش و آمفی تئاتر را به عهده میگیرد و پروژهها را با بهترین کیفیت و در زمان مقرر به کارفرمایان تحویل میدهد.